Пт, 26.04.2024, 22:22
Ви увійшли як Гость | Група "Гости"Вітаю Вас Гость RSS 

Радомишльська ЗОШ І-ІІІ ст. №5 ім.В.Чорновола

Меню сайту
Наше опитування
Нашому сайту 1 семестр оцініть його
Всього відповідей: 122
Наші друзі
Статистика
  
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Форма входу
Калькулятор
Освітній портал

Головна » 2020 » Квітень » 2 » Інструкція для батьків
17:43
Інструкція для батьків

Дорогі батьки!

В умовах дистанційного навчання Ваших дітей спільним і головним нашим завданням є ЗДОРОВЯ дітей. Оскільки діти весь час перебувають вдома , радимо Вам дотримуватись таких рекомендацій від нашого педагогічного колективу.

1. Сплануйте разом з Вашою дитиною роботу на час  карантину.

2. Організація навчання вдома

    Сьогодні є різні можливості дистанційного навчання:

  • Опанування навчальним матеріалом згідно розкладу занять в школі. На сайті школи  розміщені завдання для опрацювання вдома. З кожного предмета на тиждень вказуються кількість уроків, теми, завдання і результат, який учні мають отримати після вивчення кожної теми. Ці результати є орієнтиром для Вас, що мають Ваші діти вміти після виконання всіх завдань. До послуг Ваших дітей і Вас в робочі дні є вчителі, які в телефонному режимі, через онлайн-платформи та в інший спосіб готові надати консультацію, роз’яснення тощо.

  • Перегляд відео уроків по телебаченню.

Визначте разом з дитиною, як вона буде опановувати матеріал.

3.  Встановіть часові межі виконання завдання дітьми. Наприклад, тривалість уроку – 45 хв. Проте пам’ятаємо: для первачків – це 35 хв, для учнів 2-4 кл – 40хв.

4. Обов’язково влаштовуйте перерви. Їх можна робити трішки більшими, ніж шкільні. Тут можна дати дитині вільний час (проте не радимо дозволяти комп’ютерні ігри. З досвіду знаємо, діти, які на перервах «зависають» в гаджетах, важко переключаються на наступний урок).

5. Мотивуйте дитину до навчання. Разом з тим нагадуйте, що навчання  - це обов’язково, а не побажанню. Таким чином, Ви привчаєте дитину до відповідальності та організованості, а також здобуванню освіти самостійно, що стане в нагоді в подальшому житті дитини.

6. Ви маєте можливість проконтролювати виконання завдань дитиною (завдання на сайті школи). Підтримуйте зв'язок з учителем. Вчасно надсилайте їм виконані дитиною завдання.

7. Приділяйте увагу фізичному навантаженню дитини. Щодня робіть ранкову зарядку разом.

8. Обговоріть вільний час дитини. Запропонуйте разом переглянути фільм, зіграти внастільні ігри, зібрати конструктор. Можна разом почитати цікаву книжку (по черзі з дитиною), малювати, ліпити…. Занять є безліч. Вислуховуйте думку дитини, давайте їй можливість самій обирати, чим зайнятись.

9. Виділяйте конкретний час для гаджетів, пам’ятайте про санітарні норми, щоб запобігти перевтомі дитини.

10. Для планування справ радимо скористатися технологією Трелло (Trello).

Для цього візьміть аркуш паперу (бажано формату А4 чи А3) і розділіть його на три колонки. Підпишіть  колонки словами: «Заплановано», «Виконується», «Виконано». На різнокольорових стікерах щодня прописуйте, що дитині треба зробити (краще планувати звечора). Наклейте всі стікери в колонку «Заплановано». Можна прописати пріоритетність завдань, позначивши їх цифрами чи іншим способом. Як тільки дитина приступає до виконання завдання, вона переміщає стікер з колонки «Заплановано» в колонку «Виконується». Після виконання завдання стікер переміщається в колонку «Виконано». Таким чином, переміщаючи стікери по мірі виконання завдань, дитина вчиться управляти процесом навчання: планувати, дотримуватися плану бачити результат.

11. Бережіть Ваших дітей і себе і будьте здорові!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 328 | Додав: Оля | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Радомишльська ЗОШ І-ІІІ ст. №5 ім. В.Чорновола© 2024
вул. Соборний Майдан, 6 м. Радомишль 12201